+ search

Verzekeringskunde

Degree type
MSc
Language of education
Dutch (100%)
Duration
24 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Amsterdam

Program description

De Master Verzekeringskunde van de Universiteit van Amsterdam is een tweejarige deeltijd opleiding die bedoeld is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Verzekeringen, Risk Management en Financiële Planning.

Studenten werken b.v. bij relevante adviesbureaus. Ook werken studenten bij financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandige.

Gerenommeerde docenten uit de praktijk en de wetenschap – voor het merendeel aangesloten bij het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) - wisselen elkaar af en introduceren de studenten in de vakken financiële economie, kwantificeren van risico's, rechten en bedrijfskunde.  Daarna worden de studenten uitgedaagd deze kennisgebieden te combineren en toe te passen op praktijkvraagstukken.

Naast de twee-jarige Master, is het ook mogelijk om in korte tijd (7 weken) uw kennis op één specifiek onderdeel te verdiepen of verbreden. U volgt dan één of meerdere vakken uit de Master en ontvangt voor elk vak een certificaat. Er zijn verschillende fasttracks om uit te kiezen of u stelt zelf uw vakkenpakket samen. Met succes afgesloten vakken kunnen vrijstellingen opleveren voor de Master.

Als enige academische opleiding Verzekeringskunde met de afstudeervarianten Verzekeringskunde Algemeen, Enterprise Risk Management en Financiële Planning  streven we in alles naar de beste kwaliteit. Dat betekent onder andere dat we ons curriculum en docentencorps continu afstemmen op relevante trends,  ontwikkelingen en behoeften uit de praktijk en dat we de groepen in omvang beperkt houden om deelnemers individuele aandacht te kunnen geven en interactie tussen studenten onderling en met de docent te stimuleren. Afgestudeerden mogen zich Master of Science (Msc) noemen

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×