+ search

Bestuurskunde

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Bestuurskundigen bestuderen de manier waarop de overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en burgers richting geven aan alle onderwerpen die voor grote groepen mensen van belang zijn.

Veiligheid, studiefinanciering, wachtlijsten, spoorwegen, integratie, milieu. Voorbeelden die laten zien dat er nog veel kan worden verbeterd in onze samenleving. Ook is duidelijk dat dit niet (altijd) meer kan met een ouderwets opererende overheid, die denkt de zaken zelf te kunnen regelen. De vraagstukken van vandaag zijn zo ingewikkeld en er zijn zoveel verschillende spelers bij betrokken, dat besturing vanuit één centrum vaak niet meer werkt. Het openbaar bestuur verandert en bestuurskundigen spelen daarin een vooraanstaande rol. Ze sleutelen mee aan het vernieuwen van openbaar bestuur, op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau. Ze leveren grensoverschrijdende bijdragen als onderzoeker, docent en adviseur.

De masteropleiding Bestuurskunde werkt toe naar een verdere verdieping van de kennis en vaardigheden van bachelorstudenten Bestuurskunde. Inspiratiebron en referentiekader is het onderzoeksprogramma 'Geloofwaardigheid in Politiek en Bestuur' van de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur.Veiligheid, studiefinanciering, wachtlijsten, spoorwegen, integratie, milieu. Voorbeelden die laten zien dat er nog veel kan worden verbeterd in onze samenleving. Ook is duidelijk dat dit niet (altijd) meer kan met een ouderwets opererende overheid, die denkt de zaken zelf te kunnen regelen. De vraagstukken van vandaag zijn zo ingewikkeld en er zijn zoveel verschillende spelers bij betrokken, dat besturing vanuit één centrum vaak niet meer werkt. Het openbaar bestuur verandert en bestuurskundigen spelen daarin een vooraanstaande rol. Ze sleutelen mee aan het vernieuwen van openbaar bestuur, op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau. Ze leveren grensoverschrijdende bijdragen als onderzoeker, docent en adviseur.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×