+ search

Medische Psychologie

Degree type
MSc
Language of education
Dutch
Duration
24 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

In de master Medische Psychologie van de Universiteit van Tilburg staat de relatie tussen psychologisch welbevinden en fysieke gezondheid van mensen (kinderen en volwassenen) centraal. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende subdisciplines binnen de psychologie: klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie, functieleer en sociale psychologie.

De opleiding kenmerkt zich door een integrale benadering van de patiënt vanuit de gedachte dat somatische, psychologische en contextuele aspecten bij elke aandoening een rol spelen. De combinatie van psychologische en medische curriculum-onderdelen maakt deze tweejarige masteropleiding uniek in Nederland.

In het tweede jaar kun je je middels een uitgebreide klinische stage en de master thesis specialiseren in een van de richtingen:

  • Medische Psychologie voor volwassenen
  • Pediatrische Psychologie
  • Klinische Neuropsychologie
  • Biologische Psychologie.

Tijdens de opleiding leer je om je vaardigheden en kennis op het gebied van diagnostiek en therapie in dienst te stellen van de optimalisering van de behandeling van somatisch zieke patiënten. Je expertise komt zowel tot uiting in direct contact met de patiënten en andere persoonlijk betrokkenen, als in bijdragen aan multidisciplinair overleg met andere professionals. Met je wetenschappelijke vaardigheden kun je bijdragen aan beter inzicht in de psychologische aspecten van lichamelijke ziekten.

De faculteit werkt samen met ziekenhuizen binnen de Brabant Medical School, met name met het Elisabeth Ziekenhuis in het eerste jaar en het Catharina Ziekenhuisen andere ziekenhuizen in de regio in het tweede jaar. 

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×