+ search

French Language and Culture: Education and Communication

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
24 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
NVAO
Type of institution
Research University
City
Utrecht

Program description

Het masterprogramma Franse taal en cultuur: educatie en communicatie leidt je op tot eerstegraads bevoegd docent Frans in het voortgezet onderwijs.

In het masterprogramma Franse taal en cultuur: educatie en communicatie vergaar je grondige en verdiepende kennis op het gebied van de Franse taal en cultuur. Daarnaast leer je hoe je deze kennis en inzichten over kan brengen in de onderwijspraktijk. Je wordt opgeleid tot docent en leert de theorie te koppelen aan de praktijk. Soms is het mogelijk een track te volgen, gericht op internationaal en tweetalig onderwijs. Deze track heet BITEP. In dit tweejarige programma werken het departement Vreemde talen en het IVLOS samen. In het eerste jaar richt je je op het verwerven van vakkennis op het terrein van de Franse taal en cultuur, gericht op het vreemde talenonderwijs. In het tweede jaar staan de educatieve vakken bij het IVLOS centraal. Je volgt een docententraining en leert verschillende leer- en doceermethoden. Er is een sterke link tussen theorie en praktijk, ook doordat je meerdere stages loopt op verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Om je eigen leerproces te kunnen regisseren maak je een persoonlijk opleidingsplan. Je vorderingen leg je vast in je digitale portfolio, het begeleidings- en beoordelingsinstrument van het tweede opleidingsjaar.

Admission requirements

Language requirements

CAE: B1, CPE: C1, IELTS overall band: 6.5, IELTS writing: 6, TOEFL paper based: 580, TOEFL computer based: 237, TOEFL internet based: 93

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×