+ search

Fiscale Economie

Degree type
MSc
Language of education
Dutch (100%)
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

De masteropleiding Fiscale Economie wordt verzorgd vanuit het Fiscaal Instituut Tilburg, waarin onderwijs en onderzoek van de economische faculteit en de rechtenfaculteit zijn verenigd.

Hoewel de opleiding Fiscale Economie economisch getint is, ontkomt de fiscaal econoom er niet aan, ook zeer goed op de hoogte te zijn van de fiscale wet- en regelgeving. Europees en internationaal belastingrecht, capita selecta over de inkomsten- en vennootschapsbelasting, als ook over de geschenken- en erfbelasting komen diepgaand aan bod. Je wordt geconfronteerd met de methodologische en de beginselrechtelijke aspecten van het belastingrecht.

De masteropleiding Fiscale Economie is een generalistische opleiding waarbinnen je, door middel van keuzevakken, jezelf kunt specialiseren. Een aantal vakken in de masteropleiding bouwt voort op vakken uit de bacheloropleiding. Zij brengen een verdere verbreding, verdieping en academische oriëntering in de kennis die je al hebt opgedaan. Ook door de keuze van je scriptieonderwerp kun je je specialisatievoorkeur verder uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld in de richting van de directe of indirecte belastingen of het internationale belastingrecht.

Een bijzondere mogelijkheid om je te specialiseren biedt het accentprogramma indirecte belastingen. Het accent indirecte belastingen voorziet in een behoefte aan verdieping en verbreding van kennis over indirecte belastingen en wordt verzorg in samenwerking met de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. 

In het eerste semester wordt, als invulling van het (vrije) keuzevak, het Engelstalige vak European Value Added Tax (6 ECTS) gegeven aan de Universiteit Maastricht. In het tweede semester wordt, als invulling van het verplichte keuzevak, het vak Capita Selecta OB (6 ECTS) gegeven aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast wordt het vak Capita selecta belastingheffing particulieren vervangen door het vak Indirecte belastingen en internationale handel (6 ECTS) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Studenten die het accent indirecte belastingen volgen, dienen hun mastersthesis te schrijven over een onderwerp op het gebied van de indirecte belastingen.

 

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×