+ search

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

De master Communicatie- en Informatiewetenschappen is een opleiding voor studenten die geïnteresseerd zijn in verschillende disciplinaire perspectieven op menselijke communicatie. Tijdens de opleiding verdiep je je in de taalkundige, psychologische en multimediale aspecten van communicatie. 

Communicatie-expertise in een wereld die steeds groter, digitaler en multicultureler wordt

Door voortdurende ontwikkelingen op technologisch gebied, gaan dagelijkse communicatietaken in onze privé- en werkomgeving steeds gemakkelijker of worden informatieproblemen op vernieuwende wijzen opgelost. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische agenda of een tool om automatisch muziek te classificeren. Dat is waar Communicatie- en Informatiewetenschappen zich mee bezig houdt: een opleiding met oog voor de snel veranderende manieren waarop mensen zich informeren en met elkaar communiceren, in een wereld die steeds groter, digitaler en multicultureler wordt.

Colleges door taalkundigen, sociale wetenschappers en marketingdeskundigen

Bij de School of Humanities van Tilburg University worden colleges gegeven door taalkundigen, sociale wetenschappers en marketingdeskundigen. Hun onderzoek omvat vele disciplines die bijna allemaal in het onderwijs vertegenwoordigd zijn. Het unieke van de opleiding aan Tilburg University is dat wij als enige de koppeling leggen tussen vergevorderde kennis over technologie, en de expertise over hoe wij mensen hiermee omgaan.

Keuze uit vijf specialisaties

Binnen de master Communicatie- en Informatiewetenschappen heb je de keuze om het algemene programma te voltooien, of jezelf door het kiezen van bepaalde vakken te specialiseren in een van de volgende vijf richtingen:

Binnen deze specialisaties bieden we studenten een breed en divers aanbod van vakken. Tijdens de opleiding neemt onderzoek een belangrijke plaats in. Je leert wetenschappelijke kennis te vergaren en ook toe te passen. Kortom, ben je leergierig, ambitieus, en wil je communicatie-expert worden? Dan is Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University een uitstekende keuze.

 

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×