+ search

Zorg, Ethiek en Beleid

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
NVAO
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

De gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen staat onder druk. Toegenomen technische mogelijkheden, meer zelfbewuste vraag naar zorg, professionalisering van zorgverlenende beroepen, bezuinigingen, marktwerking en veranderingen in de zorgsystemen: het zijn maar enkele van de factoren die om reflectie vragen. 

Zorgverleners krijgen vaak niet de waardering die hun toekomt. Patiënten voelen zich niet gehoord. Maatschappelijk speelt de vraag of de gezondheidszorg wel zo'n goede zorg is. Pittige kwesties die om antwoord vragen.

Zorgethisch perspectief
In de master Zorg, Ethiek en Beleid maak je grondig kennis met de zorgethiek en met zelfreflectie op verschillende zorgdomeinen vanuit een zorgethisch perspectief. In Tilburg is een eigen visie ontwikkeld die via onderzoek, dat ook in de zorg zelf plaatsvindt, wordt uitgebouwd. Voor deze zorgethiek is het perspectief van de patiënt en dat van de professionele zorgverlener belangrijk. Zorg vindt immers primair plaats in een betrekking.

Interculturaliteit
Naast zorgethiek spelen interculturele vragen de hoofdrol. De vraag naar wat zorg tot goede zorg maakt, ook moreel gezien, wordt gesteld in een samenleving waarin mensen met verschillende religies, levensbeschouwingen en culturen samenleven. Dat vraagt om nadenken over en om het ontwikkelen van een eigen visie. Deze master biedt je die gestructureerde reflectie en de vaardigheden zelf onderzoek te verrichten in de zorg.

Geworteld in de praktijk
De docenten van de master Zorg, Ethiek en Beleid hebben goede banden met de zorginstellingen. Via onderwijs en onderzoek, via adviesraden en ethische commissies zijn zij nauw betrokken bij wat zich in zorginstellingen afspeelt.

 

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×