+ search

Sociologie

Degree type
BSc
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

De Bachelor Sociologie van de Universiteit van Tilburg leert je hoe het leven van mensen wordt bepaald door de samenleving.

Tijdens de studie wordt ingegaan op maatschappelijke thema’s waarmee sociologen zich bezig houden zoals onderwijs, arbeidsmarkt, discriminatie, minderheden, sociaal en asociaal gedrag, integratie, democratie, cultuur, familie en vrienden. Daarnaast verwerf je inzichten in de politieke, economische, sociale en culturele achtergronden van de samenleving van Nederland en Europa. In alle cursussen wordt veel aandacht besteed aan maatschappelijke veranderingen.

De studie Sociologie wordt ook wel de wetenschap van de samenleving genoemd. Dat wil zeggen dat Sociologie het dagelijkse leven van mensen en het functioneren van mensen in hun omgeving bestudeert. Hierin staan sociale verbanden, gezinsstructuren, religie, cultuur, politiek, normen en waarden en rolpatronen centraal. Het interessante aan de opleiding is dat je veel te weten komt over de invloed van maatschappelijke veranderingen op individuele mensen en op de maatschappij als geheel. Denk bijvoorbeeld aan de komst van nieuwe groepen in de Nederlandse samenleving of de vergrijzing. Wat voor gevolgen hebben deze maatschappelijke veranderingen voor grote groepen in de maatschappij en verandert de samenleving er door?

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×