+ search

Social Management (profiel van Culturele en Maatschappelijke Vorming)

Degree type
B SW
Language of education
Dutch
Duration
4 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Parttime
Start of program
  1. 19 January 2038
Application deadline
  1. Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
University of Applied Sciences
City
Utrecht

Program description

Zorg jij ervoor dat Luc en Fátima veilig kunnen spelen? Regel jij dat wijkbewoners worden betrokken bij stadsvernieuwing? Ben je zakelijk genoeg om daarbij ook de bestuurlijke en maatschappelijke belangen af te wegen? Dan is Social Management (CMV) echt iets voor jou! Want Social Management is ondernemender dan de meeste sociale opleidingen en socialer dan de meeste economische opleidingen. Het is een praktijkgerichte studie die opleidt voor interessante functies bij woningcorporaties, lokale overheden en adviesorganisaties op het gebied van participatie en stedelijke ontwikkeling.

Als social manager ga je werken in de dynamische wereld van wijkontwikkeling en stadsvernieuwing. Je wordt opgeleid om samen met burgers en maatschappelijke organisatie sociaal maatschappelijke vernieuwingen aan te pakken. Je plant en organiseert. Je zet je netwerk in, onder andere met social media en brengt partijen bij elkaar. Een social manager is met recht een spin in het web.

Je wordt opgeleid om vraagstukken in de samenleving op buurt- en wijkniveau samen met alle betrokkenen aan te pakken. Je houdt je bezig met onderwerpen op het gebied van maatschappelijke participatie en stedelijke vernieuwing. Managementvaardigheden als plannen, netwerken, organiseren en coachen worden daarom uitgebreid getraind tijdens je opleiding

Admission requirements

Please enquire

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×