+ search

Algemene Cultuurwetenschappen

Degree type
BA
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Bij Algemene Cultuurwetenschappen in Tilburg bekijk je kunst en cultuur vanuit het motto van onze universiteit: understanding society.

Want kunst staat midden in de samenleving. Kunstenaars en schrijvers proberen ons met hun werk iets te vertellen over de maatschappij waarin we leven. Lezers, theaterbezoekers en filmliefhebbers houden zich bezig met cultuur om hun wereld te begrijpen en hun kennis te verdiepen.

Die verbondenheid tussen kunst en samenleving is van alle tijden. Onze bachelor biedt daarom zowel brede historische verdieping als inzicht in de huidige ontwikkelingen. We besteden veel aandacht aan eigentijdse fenomenen als intermedialiteit, digitalisering en globalisering. 

Zo word je opgeleid tot een theoretisch geschoolde en praktisch ingestelde cultuurspecialist die alles weet van het belang van kunst en cultuur in de samenleving.

Wanneer je kiest voor Algemene Cultuurwetenschappen kun je ervan opaan dat je excellent onderwijs krijgt. Je volgt doorgaans colleges in kleine groepen: de groepsgrootte verschilt per vak, maar ligt gemiddeld tussen de 25 en 50 studenten (alleen bij basisvakken als Methodologie zijn de groepen wat groter). Die kleinschaligheid komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede: er is veel ruimte voor interactie en van iedereen wordt actieve deelname verwacht. Je zult merken dat je binnen de relatief kleine faculteit waaraan de opleiding gegeven wordt, makkelijk contact legt met de docenten en medestudenten.

In de opleiding zul je een variatie aan onderwijsvormen aantreffen. In een hoorcollege krijg je inleidingen in nieuwe studiestof. Tijdens werkcolleges ga je aan de slag met opgaven en vraagstukken die aansluiten op de stof van het hoorcollege. Verder krijg je te maken met literatuuropdrachten, het schrijven van papers, het houden van presentaties, practica en – afhankelijk van je keuze voor een uitstroomprofiel – met een stage.

 

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×