+ search

Religie in Samenleving en Cultuur

Degree type
BA
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
NVAO
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Terwijl traditionele kerken leeglopen, is er in onze westerse samenleving tegelijkertijd ook een grote belangstelling voor religie, rituelen en spiritualiteit. Als individuen zijn veel mensen op zoek naar zingeving, maar ook in het maatschappelijk debat kunnen we niet om religie heen.

Kijk maar eens naar het nieuws: ophef over ritueel slachten, rechtszaken tegen scholen over het hoofddoekverbod, commotie over het misbruik in kerken. Steeds weer draait het om de vraag welke plaats religie nog mag innemen in onze persoonlijke levens, maar ook in de openbare ruimte. En in hoeverre heeft de overheid daarover nog iets te zeggen?

Wanneer je kiest voor Religie in Samenleving en Cultuur kun je ervan opaan dat je excellent onderwijs krijgt. Je volgt doorgaans colleges in kleine groepen: de groepsgrootte verschilt per vak, maar ligt gemiddeld tussen de 5 en 50 studenten (alleen bij basisvakken als Methodologie zijn de groepen wat groter). Die kleinschaligheid komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede: er is veel ruimte voor interactie en van iedereen wordt actieve deelname verwacht. Je zult merken dat je binnen de relatief kleine faculteit waaraan de opleiding gegeven wordt, makkelijk contact legt met de docenten en medestudenten.

In de opleiding zul je een variatie aan onderwijsvormen aantreffen. In een hoorcollege krijg je inleidingen in nieuwe studiestof. Tijdens werkcolleges ga je aan de slag met opgaven en vraagstukken die aansluiten op de stof van het hoorcollege. Verder krijg je te maken met literatuuropdrachten, het schrijven van papers, het houden van presentaties, practica en – afhankelijk van je keuze voor een uitstroomprofiel – met een stage.

 

Admission requirements

Please enquire

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×