+ search

Bestuurskunde

Degree type
BA
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Ben je geïnteresseerd in politiek en allerlei maatschappelijke vraagstukken, dan is bestuurskunde beslist iets voor jou.

Tijdens de studie bestuurskunde leer je hoe allerlei vraagstukken op de agenda van politici, beleidsmakers en andere partijen komen en hoe bijbehorende problemen worden opgelost. Je leert hoe beleid tot stand komt en welke dilemma’s zich daarbij of in de uitvoering van beleid kunnen voordoen. Welke rol speelt de overheid in het versterken van de leefbaarheid in wijken en buurten? Hoe houdt de burgemeester voetbalhooligans in bedwang? Wie zijn daar nog meer bij betrokken en wat is hun belang? Hoe is de politie georganiseerd? Waarom bemoeien politiek en overheid zich met het roken in cafés of de bonussen van bankiers?

Tilburgse bestuurskundigen besteden naast Europese of landelijke beleidsprocessen ook veel aandacht aan lokale en (groot)stedelijke vraagstukken. Bestuurskunde is in Tilburg ondergebracht binnen de Rechtenfaculteit. Daarmee is er binnen de opleiding bijzondere aandacht voor de rol van het recht. De wisselwerking tussen de theorie en de praktijk komt sterk naar voren in de opleiding waar we door het uitnodigen van gastsprekers, werkbezoeken en de stage de bestuurlijke realiteit dichter bij de student brengen. De studie kent een kleinschalige opzet waarin je veel contact hebt met docenten en andere studenten en vaak in kleine groepen werkt.

Veel van onze afgestudeerden vinden een baan bij overheden (in Den Haag, bij grotere ministeries, bij organisaties in de zorg of bij publieke instellingen) of bij consultancybureaus. Bijvoorbeeld als beleidsadviseur of projectleider.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×