+ search

Psychologie

Degree type
BSc
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Ben je geïnteresseerd in mensen? En vraag je jezelf wel eens af waarom mensen doen zoals ze doen, waar worden mensen gelukkig van en hoe nemen mensen een bepaald besluit? Dan ben je op je plaats bij de opleiding Psychologie in Tilburg!

In de bachelor Psychologie aan Tilburg University leer je hoe mensen met elkaar omgaan, de verschillen tussen mensen, hoe ze elkaar beïnvloeden, maar ook hoe het zenuwstelsel functioneert en hoe onze hersenen werken. Psychologie is een brede studie. Je krijg een degelijke scholing om zelf wetenschappelijk onderzoek te doen, en je kunt op een praktische manier bezig zijn mensen te helpen. In het eerste jaar krijg je een gedegen overzicht van wat psychologie is, en in het tweede en derde jaar ga je je specialiseren in eenmaatschappij- of gezondheidskant. Onze docenten staan er garant voor dat dit op een goede manier gebeurt en dat jullie met plezier de opleiding zullen afmaken.

De bachelor Psychologie aan Tilburg Unuiversity heeft twee hoofdrichtingen:

Psychologie en Gezondheid
Psychologie en Maatschappij

In het tweede jaar ga je je specialiseren in een van deze twee richtingen. De richting Gezondheid heeft als aandachtsgebieden: Kinder- en Jeugdpsychologie, Klinische Gezondheidspsychologie, Medische Psychologie en Cognitieve Neurowetenschap. De richting Maatschappij heeft als hoofdbestanddeel Sociale Psychologie en omvat verder Arbeid- en Organisatiepsychologie, Psychologie van Economisch Gedrag en Sociale en Culturele psychologie.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×