+ search

Filosofie

Degree type
BA
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Bij Filosofie word je opgeleid tot ‘denker van formaat’. Daarbij duik je natuurlijk in de geschiedenis van de wetenschap en cultuur. Maar het is geen ‘ivoren toren’ die je ingaat: in Tilburg leren we je als filosoof juist kritisch te kijken naar wat er nú speelt in de samenleving.

Daarbij maak je ook kennis met andere menswetenschappen als economie, cultuur- en religiewetenschappen, psychologie en rechten. Zo leer je als filosoof het verschil te maken in belangrijke discussies en een frisse, vruchtbare kijk te geven op de problemen die nu spelen in onze maatschappij.

Wanneer je kiest voor Filosofie kun je ervan opaan dat je excellent onderwijs krijgt. Je volgt doorgaans colleges in kleine groepen: de groepsgrootte verschilt per vak, maar ligt gemiddeld tussen de 5 en 50 studenten (alleen bij basisvakken als Methodologie zijn de groepen wat groter). Die kleinschaligheid komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede: er is veel ruimte voor interactie en van iedereen wordt actieve deelname verwacht. Je zult merken dat je binnen de relatief kleine faculteit waaraan de opleiding gegeven wordt, makkelijk contact legt met de docenten en medestudenten.

In de opleiding zul je een variatie aan onderwijsvormen aantreffen. In een hoorcollege krijg je inleidingen in nieuwe studiestof. Tijdens werkcolleges ga je aan de slag met opgaven en vraagstukken die aansluiten op de stof van het hoorcollege. Verder krijg je te maken met literatuuropdrachten, het schrijven van papers, het houden van presentaties, practica en – afhankelijk van je keuze voor een uitstroomprofiel– met een stage.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×