+ search

Personeelswetenschappen

Degree type
BSc
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Veranderingen in de maatschappij en economie volgen elkaar in snel tempo op en dwingen organisaties tot voortdurende aanpassingen. 

Op papier zijn organisatiestructuren en systemen eenvoudig aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat alleen de ménsen in de organisaties veranderingen kunnen laten slagen of mislukken. Personeel is essentieel voor het succes van organisaties. Professionals in Human Resource (HR) nemen hierbij het voortouw in organisaties. Het managen van mensen vergt kennis, analyse en strategisch vooruitkijken. Wil je als professional bijdragen aan het realiseren van strategisch personeelsbeleid, kies dan de bachelor Personeelwetenschappen!

In de opleiding Personeelwetenschappen van de Universiteit van Tilburg staat de relatie tussen werkgever en werknemer centraal. Psychologie, sociologie, economie en rechten zijn cruciaal om de verschillende facetten van de arbeidsrelatie te begrijpen. Personeelwetenschappen bouwt daarom op deze disciplines voort. In de loop van de studie leer je ook om de verschillende inzichten te integreren. Zo verwerf je kennis over individuele werknemers, managers, HR-professionals, organisaties, de maatschappelijke context en de manier waarop ze invloed op elkaar hebben. Belangrijke thema’s zijn onder andere strategisch human resource management, ontwikkeling, diversiteit, teamwork en mobiliteit, productiviteit en leiderschap.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×